Traian Băsescu vrea o elaborare mai rapidă a PNDR

basescu

Preşedintele Traian Băsescu crede că România trebuie să elaboreze cât mai repede Programul Națioanal de Dezvoltare Rurală, potrivit recolta.eu. Președintele a recomandat să se aibă în vedere că după terminarea strategiei pentru dezvoltarea pe termen lung a agriculturii o echipă formată din oameni de agricultură, să extragă elementele fundamentale pentru realizarea PNDR. Astfel, Guvernul îl poate trimite în timp util la Bruxelles în vederea finanţării. “Cu siguranţă, bugetul 2014 se apropie de intrare în vigoare, dar el trebuie să ne găsească pregătiţi din punct de vedere al procedurilor şi al propriei noastre birocraţii”, a declarat Băsescu, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor 2013 cu tema Viziunea Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România faţă de PAC 2014 – 2020.

Traian Băsescu a mai spus că trebuie să se definească foarte clar ce înseamnă fermă mică, pentru a elimina arbitrariul în alocarea resurselor financiare venite de la Uniunea Europeană.  Mai mult decât atât, potrivit lui Băsescu, autoritățile trebuie să facă reguli clare pentru recunoasterea produselor tradiționale dar și a produselor românești. În discursul său, preşedintele a subliniat că a venit timpul ca România să pună accentul în mod deosebit pe agricultură.  (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult