Traian Băsescu: Principalele probleme din agricultură sunt fărâmiţarea terenului și lipsa de utilaje

băsescuofJoi, 6 iunie, a avut loc deschiderea oficială a expoziției AgriPlanta, de la Fundulea. La eveniment a participat și președintele României, Traian Băsescu care a afirmat cu această ocazie că agricultura se confruntă cu o serie de probleme, dintre care cele mai importante au apărut din cauza lipsei de utilaje sau a fărâmiţării terenului agricol. Acesta a precizat că în acest moment în România există un tractor pentru fiecare 57 de hectare de teren agricol, în timp ce în alte țări din Europa există un tractor pentru 10-15 hectare.

“Principalele probleme cu care se confruntă agricultura noastră sunt fărâmiţarea terenului agricol, lipsa de utilaje, lipsa de apă în perioadă de secetă. M-am uitat la echipamentele care sunt aici, şcolile noastre nu pregătesc oamenii care să le opereze. Am văzut tractoare computerizate, combine computerizate, care sunt făcute să fie exploatate inteligent în aşa fel încât ele să-şi facă treaba la cel mai înalt nivel. Este clar că şcoala noastră agricolă a rămas în urma evoluţiilor tehnice din agricultură. Pe de altă parte însă, m-am bucurat că am văzut culturi făcute cu seminţe româneşti care arată extraordinar de bine, asta înseamnă că avem potenţial de cercetare, chiar am văzut o firmă privată care a făcut cercetare pentru floarea – soarelui care arată excepţional”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a apreciat că dacă sumele din exerciţiul bugetar 2014-2020 şi banii de la UE ar fi direcționați către educaţie, dotarea tehnică a agriculturii, irigaţii, pregătirea tinerilor şi cercetare, situația din acest sector s-ar putea schimba în bine.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult