Traian Băsescu: Nu suntem pregătiţi să facem faţă schimbărilor climatice prin crearea unor soiuri adaptate la România

17

basescu44433

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că ar trebui ca nimeni să “nu mişte niciun centimetru pătrat de pământ” de la institutele de cercetare, punctând că dacă există o ordonanţă a Guvernului în acest sens, atunci va întoarce legea de aprobare a ei la Parlament.

“Tare mă tem că s-a întâmplat zilele astea, sper să nu fie aşa, vom vedea, ar trebui, dacă suntem responsabili, ca nimeni să nu mai mişte niciun centimetru pătrat de pământ de la institutele de cercetare. Mă tem că zilele astea, vreo 2.000, 2.500 de hectare s-au mutat iarăşi pe nu ştiu unde. Dacă s-a întâmplat aşa, cu siguranţă voi întoarce înapoi la Parlament legea de aprobare a ordonanţei. În România a slăbit cercetarea. Nu suntem pregătiţi să facem faţă schimbărilor climatice prin crearea unor soiuri adaptate la România”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni, la evenimentul de lansare a raportului Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Preşedintele le-a atras atenţia celor prezenţi la lansare că România are o oportunitate extraordinară să folosească bani europeni şi pentru cercetare, şi pentru dezvoltare şi pentru retehnologizare. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise