23 aprilie 2021 - 08:45

TRAGEDIE! Doi barbati au murit dupa ce un tractor s-a rasturnat peste ei

Un tânăr de 20 de ani și un bărbat de 56 de ani și-au pierdut viața, joi seara într-un tragic accident de circulație în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, după ce tractorul în care se aflau s-a răsturnat și i-a prins dedesupt. Un al treilea bărbat, de 36 de ani, aflat și el în tractor a scăpat cu viață, cu răni care nu-l pun în pericol, scrie bistritaexpress.ro.

Sursa foto: bistritaexpress.ro

Potrivit presei locale, tractorul care tracta și o remorcă încărcată cu fân, era condus în momentul tragediei de bărbatul de 56 de ani. Polițiștii susțin că bărbatul a pierdut la un moment dat, din cauze încă neclare controlul tractorului  și s-a răsturnat. Imediat după accident în zonă au ajuns echipaje SMURD, inclusiv cel de Terapie intensivă și SVSU, dar și o Ambulanță. La fața locului echipajele de intervenție i-au găsit pe cei doi bărbați prinși sub tractor, fără semne vitale. Victimele în vârstă de 57 de ani respectiv 20 de ani, au fost declarate decedate la fața locului, potrivit ISU Bistrița-Năsăud.

Cel de-al treilea ocupant al tractorului, în vârstă de 34 de ani a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri suplimentare.

Polițiștii Serviciului Rutier vor efectua cercetările în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc accidentul” anunță Poliția Bistrița-Năsăud.

Sursa foto: bistritaexpress.ro

Vestea dramei de pe șosea a îndoliat comuna Spermezeu. Primarul Sorin Hognogi a scris pe facebook imediat după tragedie: ”Momente tragice pentru comunitatea noastră!
În astfel de momente, nu poți spune prea multe lucruri pentru că nu găsești cuvinte potrivite pentru familiile îndoliate. Sincere condoleanțe, îndoliate familii și putere pentru a merge mai departe pe drumul pe care îl avem de parcurs!”.

Accidentele cu utilaje agricole au o frecvență îngrijorător de mare an de an în județ, scie bistritaexpress.ro. Într-o cronologie sumbră de anul acesta, în 27 aprilie un bărbat din Reteag a fost prins sub un tractor și a fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a-l transporta la un spital din Cluj. La data de 5 mai, în Valea Mare un bărbat de 45 de ani si-a pierdut viața după ce tractorul s-a răsturnat peste el, în timp ce în 6 iunie în Chiochiș un bărbat de 57 de ani a murit după ce peste el a căzut un motocultor pe care-l conducea. În 11 iunie un drum cu tractorul încarcat le-a fost fatal unui tânăr de 20 de ani și unui bărbat de 56.