18 ianuarie 2022 - 01:06

Tragedie ”apicolă” – bărbat omorât de propriile albine

Tragedie apicolă înfiorătoare, un apicultor din comuna Drăguțești, județul Gorj, a murit după ce a fost înțepat de albinele pe care le îngrijea, în ciuda faptului că purta costumul specific de protecție. Nimeni nu știe deocamdată clar ce s-a întâmplat, doar că tragedia s-a petrecut chiar în gospodăria omului de 65 de ani.

”Atacul” albinelor s-a petrecut joi seară, cu puțin timp înainte de lăsarea serii. Bărbatul, care avea în grijă circa 20 de stupi, era în stupină, pentru lucrări obișnuite, când a fost atacat din senin de albinele furioase. Rudele sale i-au auzit strigătele de durere și au sunat de urgență la 112. În scurt timp, la casa omului, au ajuns un echipaj SMURD și două ambulanțe, cei veniți de urgență încercând să îl readucă la viață pe apicultor, fără succes însă. La fața locului a fost chemat și un medic, care însă nu a mai avut ce să facă.

Rudele nu își pot explica comportamentul albinelor pentru că, spun ele, omul era priceput în ceea ce făcea și nu au mai exista incidente de acest fel până acum. Familia susține că omul purta costumul specific de protecție, așa cum făcea de fiecare dată când intra în stupină, dar asta nu l-a ajutat deloc de această dată.

Să amintim că un alt caz de atac al albinelor a avut loc în vara anului 2017, în județul Iași. Atunci, un bărbat a murit după ce câteva sute de albine s-au repezit asupra cailor săi. Încercând să dezlege caii de la căruță, pentru a-i duce cât mai departe de albinele furioase, omul a fost atacat la rândul său. Medicii care i-au făcut autopsia spun că bărbatul fusese înțepat de câteva sute de ori, iar doza de venin s-a dovedit a-i fi fatală.

  1. Ia dus în casă? La temperatura actuală de afară, la lăsarea serii nu mai sânt ieșite albinele. Sau le a răsturnat?

Comments are closed.