Trafic de persoane pentru munca in agricultura Germaniei

58

Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate a retinut doua persoane pe care le-au acuzat de complicitate si trafic de persoane. Cei doi sunt suspectati ca au recrutat 30 de persoane pe care le-au obligat sa indeplineasca diferite munci in agricultura, pe o plantatie de capsuni din Germania.

sat

În urma unor acțiuni organizate pe raza județelor Arad, Bihor și Cluj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Arad, au depistat și reținut un bărbat și o femeie, bănuiți că ar fi recrutat și exploatat, în Germania, 30 de persoane, informeaza agro-tv.ro
La data de 4 ianuarie a.c., bărbatul, de 56 de ani, cetățean german și femeia, de 40 de ani, cu dublă cetățenie — română și germană — au fost depistați de polițiști, în timp ce încercau să părăsească teritoriul statului român, având ca destinație Germania.
Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane și au fost indisponibilizați, în vederea confiscării, 31.680 de euro.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada iulie 2014—iulie 2015, cei doi, ar fi recrutat 30 de victime, femei și bărbați, din Arad, Timiș, Suceava și Covasna, pe care le-ar fi cazat și exploatat în Germania.
De asemenea, s-a stabilit că victimele erau constrânse să presteze sau să îndeplinească diferite servicii, în agricultură, pe o plantație de căpșuni.
În baza probatoriului administrat, la data de 5 ianuarie 2017, cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor în cauză fiind emise mandate pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.
În acest dosar s-a cooperat cu autoritățile competente din Germania, prin intermediul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

Citește și

Cmentariile sunt închise