24 ianuarie 2022 - 08:45

Top idei de afaceri la ţară

capraDacă locuiești la țară sau dispui de câteva sute de metri pătrați în mediul rural, deja ai tot ce îți trebuie ca să te pui pe făcut bani.

Creșterea caprelor – vinde laptele în avans

Laptele de capră este renumit pentru că este un antiinflamator natural, stimulează sistemul imunitar, echilibrează tensiunea arterială, reduce riscul de cancer la sân sau de atac cerebral și în plus elimină alergiile și problemele digestive.

Acesta e motivul pentru care creșterea caprelor este una dintre cele mai bune idei de afaceri la țară. Un litru de lapte se vinde cu 3,5 lei angro și profitul pe care îl poți obține este unul frumușel. Rasa Carpatină de capre dă 1,5 litri de lapte pe zi, timp de 8 luni pe an.

Creșterea trandafirilor

Un singur kilogram de ulei de trandafir costă 4.000 de euro. Pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați poți cultiva în jur de 1.200 de butași de trandafiri din care poți obține până la 10.000 de borcane de dulceață, 5.000 de sticle de sirop sau 3.000 de sticle de oțet. Estimativ, cam 220.000 de lei pe an.

Nu are sens să îți mai spun că este una dintre cele mai profitabile idei de afaceri la țară.

Apicultura

Una dintre cele mai cunoscute idei de afaceri la țară este apicultura. Piața de apicultură din România nu și-a atins încă apogeul, așa că acum este momentul ideal să te apuci de această afacere. Lucrul cu albinele nu este atât de complicat pe cât ai crede, trebuie doar să urmezi niște reguli stricte.

Fermă ecologică de găini ouătoare

Piața ouălor ecologice este pe o traiectorie ascendentă, cererea este tot mai mare. O astfel de afacere se poate pune ușor pe picioare, investiția nu este foarte mare. Găinile nu pun foarte mari probleme și nu sunt foarte greu de întreținut.

Ouăle fac parte din alimentele de bază ale omului, așa că piața de desfacere este ca și asigurată, motiv pentru care aceasta este una dintre cele mai sigure idei de afaceri la țară. (Sursa: paginadeagricultura.ro)

 1. In primul rand as vrea sa va felicit pentru articolele postate si pentru initiativa de a-i indruma pe cei care va urmaresc sa isi deschida o afacere in agricultura(aceasta fiind cea mai sigura din cate se vede).
  Aceste idei nu imi sunt noi si chiar usor de realizat. Chiar eu am inceput ca hobby unele din ele (livada de nuci, livada de pruni, livada de meri, cultura de lavanda, galbenele, mure, etc)..
  Ceea ce vreau sa mentionez este faptul ca oricine poate produce ceva in agricultura(o anumita cultura, o livada sau sa creasca animale),,problema este piata de desfacere care este tot mai restransa. Cel mai util articol ar fi ca dupa o ideie de afaecere sa scrieti si potentiale piete de desfacere(un punct de colectare, un magazin care achizitioneaza de la micii producatori, un procesator care este dispus sa cumpere en-gros). Este dificil ca fiind mic sa iti poti vinde marfa.
  Ex: Afacere trandafiri: ,,Pentru un mililitru de ulei sunt necesare intre 1.000 si 1.500 de petale de trandafiri ” mai exact 3,5-4tone/ litru. Presa pentru obtinerea acestui ulei (la rece) are un pret de aproximativ 20000 lei (sursa sigura), iar desfacerea se poate face doar catre producatorii de parfumuri sau cosmetice in general(cine poate ajunge la ei).
  Legat de pretul uleiului, nimic nu e sigur..Unii pot oferi intre 3000- 7000 euro, altii pot oferi mai putin de 2000 de euro(preturi luate de pe alte blog-uri sau site-uri in domeniu).
  Succes in continuare!

Comments are closed.