Top 5 salate obișnuite care îngrașă mai mult decât fast-food-ul

16

Chiar dacă par cele mai sănătoase gustări în diete, majoritatea salatelor pe care le comandăm la restaurant au mai multe calorii decât produsele tipice de fast-food.

Un burger obișnuit are, în medie, 550 de calorii. O salată, însă, poate depăși 1000 de calorii, precum și cantitatea acceptată de grăsimi saturate, conform businessinsider.com.

 

Salata Caesar

Este o gustare pe care o regăsim în meniurile multor restaurante. Preparată cu multă carne de pui prăjită, salata ajunge la 900-1000 de calorii. Dacă adăugăm sosul tipic Caesar, numărul caloriilor ajunge la 1200 per porție.

Salata asiatică de pui cu sos vinaigrette

Chiar dacă titulatura de „asiatică” lasă impresia că este o mâncare ușoară, salata are circa 1200 de calorii. Sosul vinaigrette, gătit cu ulei și condimente, conține o cantitate mare de sodiu, spun nutriționiștii. Nesănătoși sunt și tăițeii prăjiți.

Salata poate avea, deci, până la 2000 de miligrame de sodiu și 12 grame de grăsimi saturate.

Salata grecească

Este o salată populară și în țara noastră, chiar dacă sunt nenumărate rețete prin care se prepară, în întreaga lume.

Salata grecească are între 800 și 1000 de calorii, deci jumătate din aportul energetic necesar unui adult, pe zi. Gustarea îngrașă din cauza cantităților mari de brânză feta, măsline și ulei.

Salata Chef

Salata Chef este populară printre cei care țin o dietă săracă în carbohidrați. Cu toate acestea, ea ajunge la nu mai puțin de 900 de calorii, din cauza mezelurilor și a sosului.

Printre ingrediente, se mai regăsesc ouăle și cașcavalul.

Salata Cobb

Considerată un moft al celor care vor să slăbească, salata Cobb conține ouă, șuncă, avocado și brânză mucegăită.

Din cauza acestor ingrediente, preparatul are 1300 de calorii și între 10 și 12 grame de grăsimi saturate, chiar mai mult decât un burger de la fast-food.

Citește și

Cmentariile sunt închise