Top 5 salarii mari în agricultură

29

1100 lei, adică 250 de euro, este salariul mediu net în agricultură, unul dintre cele mai mici la nivelul întregii economii. Totuşi, sunt destui care iau mult mai mult de atât.

Iată câteva exemple (click pe linkuri pentru detalii):

1. 40.000 de euro pe lună este cel mai mare salariu plătit în agricultură în România.

Numele exact nu este public, dar poate fi aproximat. Cel care încasează aceşti bani este din Timiş şi este probabil manager. Toate probabilităţile [se îndreaptă către o singură persoană].

 

2. 2.300 de euro ia, în sezon, [un tractorist de la CAI Curtici]. Salariile mari plătite tractoriştilor au apărut odată cu utilajele-mamut, de sute de cai putere. Asta, pentru că îndemânarea mecanizatorului poate aduce economii substanţiale de combustibil.

3. 1.800 de euro poate câştiga un măcelar, [condiţia în acest caz fiind să emigreze într-o ţară vestică]. Însă şi în România salariile sunt peste medie.

4. 1.000 de euro este salariul la care poate spera, în mod rezonabil, un inginer agronom priceput după 10 ani de experienţă, mai ales dacă lucrează pentru vreo multinaţională, [ca agronomul de la Metro]. Începătorii [speră la jumătate].

5. 500 de euro pe lună ia un director de direcţie agricolă, la care se adaugă 13 lei pe zi diurnă dacă e hăituit politic dintr-un judeţ în altul. [“N-ajung nici de o salată”, se plânge Nicolae Hodişan, un astfel de caz].

Sursa:  http://www.evz.ro/detalii/stiri/top-5-salarii-mari-in-agricultura-1019472.html#ixzz2IUruFGYQ

Citește și

Cmentariile sunt închise