Toba de porc „Drag de România” are drag de Listeria! Alertă ANSVSA!

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a tobei de porc „Drag de România”, produsă de societatea Marcel SRL, ca urmare a evidenţierii prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes, a anunțat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Este a doua alertă cu același produs, în două săptămâni!

Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare: TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menţionează în anunţul postat pe site-ul oficial al ANSVSA.

De asemenea, reprezentanții Carrefour România atrag atenția persoanelor care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, menționează retailerul.

„Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni. Pentru informaţii suplimentare, consumatorii pot contacta Carrefour România S.A, la adresa: clienti@carrefour.com”, se mai arată în anunț.

Nu este prima oară când este semnalată prezența bacteriei Listeria monocytogenes în toba de porc „Drag de România”. Nu mai departe de 13 noiembrie, anul acesta, Carrefour a mai retras de la comercializare un lot din acest produs.

- Publicitate -

De această dată, însă, aproximativ 1,5 tone (1.466,367 kg) de tobă de porc produsă de aceeaşi societate – SC Marcel SRL Iaşi, depistată cu listeria, a fost distribuită în zeci de oraşe din România.

Mai mult, conform reprezentanților ANSVSA, produsul infestat cu listeria ar fi ajuns şi în Italia, Germania, UK şi Irlanda, informează AGERPRES.

Autoritatea veterinară a transmis alerta prin SRAFF pentru retragerea şi rechemarea produsului. Datele de expirare ale acestor loturi sunt 14.12.2021, 17.12.2021, 24.12.2021, 27.12.2021, 29.12.2021, 01.01.2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole