Ţiriac: Aş cumpăra până la 10.000 hectare, dar nu găsesc

tiriacwik

Omul de afaceri Ion Ţiriac apreciază că în România ar trebui să fie prioritare investiţiile în agricultură şi energie şi a declarat că ar fi dispus să cumpere până la 10.000 de hectare de teren agricol, dar oferta este redusă.

“Nu prea găsesc (…). Eu aş cumpăra mâine dimineaţă până la 10.000 de hectare, imediat”, a spus omul de afaceri la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de ProTV, fiind întrebat dacă achiziţionează terenuri în România.

Ţiriac apreciază că anul viitor va fi mai bun decât 2013, dar nu vor fi înregistrate creşteri spectaculoase, în condiţiile în care criza mondială nu s-a încheiat deocamdată. “După părerea mea vom avea un an mai bun ca 2013. Să nu ne aşteptăm la 6,7,8,9 – 10% ca înainte. Avem posibilităţile pe care le avem. Din păcate exportăm numai ceea ce putem, şi e destul de puţin, comparându-ne cu Cehia, Slovacia şi toţi ceilalţi, în special la industria automobilistică. Ceea ce exportăm, exportăm bine, deocamdată. Anul va fi ceva mai bun, dar nu am scăpat încă, pentru că nu a scăpat nimeni de treaba asta, a spus Ţiriac, conform economica.net.