Timișoara: Peste 1.300 de kilograme de legume și fructe de contrabandă au fost confiscate de polițiști

16

legumeffdÎn urma controalelor efectuate vineri, 25 iulie, de polițiștii de investigare a fraudelor, la 37 de agenți economici din municipiul Timișoara, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 85.000 de lei și ridicate, în vederea confiscării, peste 1.300 kg de legume și fructe.

În cursul dimineții, 20 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor — I.P.J. Timiș, sprijiniți de polițiști de la rutieră, au efectuat mai multe controale, pe raza municipiului Timișoara, la agenți economici din piețe, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanța între stocurile criptice și faptice, documentele de proveniență a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale și contabile, respectarea condițiilor de depozitare și comercializare a mărfurilor alimentare, precum și situația contractuală a angajaților.

De asemenea, s-a verificat respectarea legislației în domeniul transportului de mărfuri, fiind instituite filtre rutiere.

Astfel, polițiștii au controlat 37 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, care au ca obiect de activitate vânzarea de legume și fructe en-gros și en-detail, fiind aplicate, ca urmare a neregulilor constatate, 17 sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de acte sau fapte de comerț cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, in condițiile legii.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 85.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.317 kg de legume și fructe (450 kg de porumb, 120 kg de cartofi, 203 kg de varză, 100 kg de piersici etc.), în valoare de peste 3.400 de lei.

Citește și

Cmentariile sunt închise