Termenul pentru declararea veniturilor agricole, prelungit până pe 25 iunie

pfagroTermenul de depunere a declaraţiei fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit a fost prelungit până la data de 25 iunie 2013, prin Legea de aprobare a OG 8/2013, adoptată de Parlament, promulgata şi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a informat  Ministerul Finanţelor Publice. Noul termen este valabil pentru toţi contribuabilii, indiferent dacă au depus sau nu declaraţia până la termenul iniţial de 27 mai 2013. 
Potrivit MFP, nu se considera depuse cu întârziere şi nu vor fi aplicate sancţiuni în cazul contribuabililor/asociaţilor desemnaţi care depun declaraţiile respective ( formularul 221), până la data de 25 iunie 2013, inclusiv.

“În cadrul dezbaterilor parlamentare au fost, de asemenea, aprobate amendamente care vizează modificarea unor limite referitoare la suprafeţele cultivate, capetele de animale, până la care nu se plăteşte impozit precum şi nivelul anumitor norme de venit. Aceste noi valori ale normelor de venit modificate vor fi luate în considerare de contribuabili la completarea declaraţiei”, se menţionează în comunicatul citat.

În cazul contribuabililor care au depus deja declaraţia până la data de 27 mai 2013, iar limitele de ne impozitare şi respectiv normele de venit au fost modificate prin legea de aprobare, vor depune o nouă declaraţie în cadrul aceluiaşi termen de 25 iunie 2013 pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile.

Au obligaţia de a depune această declaraţie persoanele fizice care realizează, în mod individual, venituri din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determina pe bază de norme de venit, provenind din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea, creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Potrivit Agerpres, declaraţia nu se depune pentru persoanele fizice, membrii asocierilor fără personalitate juridică ce deţin cu orice titlu suprafeţe de teren destinate producţiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde, precum şi pentru păşuni şi fâneţe naturale, destinate furajării animalelor deţinute de contribuabilii respectivi, contribuabilii arendatori, ce realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor supuse, potrivit AGERPRES:

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult