Termenul limită pentru depunerea documentelor pentru tancurile de lapte s-ar putea prelungi

18

lapteministru

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a propus ca 31 mai să fie termenul limită de depunere a registrului special de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar prevăzut de schema de ajutor de minimis pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui.

Se prelungeşte astfel cu aproape 40 de zile termenul faţă de cel iniţial de 21 aprilie.

Registrul special de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar prevăzut de schema de ajutor de minimis va fi însoţit de copiile cererilor iniţiale. Modificarea se referă şi la faptul că în termen de 30 de zile de la achiziţia tancului de răcire, beneficiarii banilor trebuie să depună la APIA copia facturii fiscale a utilajului achiziţionat. Sprijinul de minimis este menit a veni în folosul crescătorilor de până la 5 vaci de lapte.

Ajutorul financiar pe care îl pot primi crescătorii de lapte ajunge la maxim cinci mii euro pentru achiziţionarea unor tancuri de răcire a laptelui, cu o capacitate de maxim 1.000 litri/comună. Hotărârea de guvern nu obligă însă la existenţa a doar un tanc pentru comună, putând fi achiziţionate mai multe asemenea tancuri, a căror capacitate totală însă trebuie să fie de maxim 1.000 litri.(Sursa: fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise