Legumicultorii care au accesat programul de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate, derulat prin APIA, mai au timp să-și valorifice marfa până în data de 2 decembrie și să depună documentele care atestă valorificarea producției și registrul de evidență a tratamentelor vizat de către autoritatea fitosanitară până la data de 3 decembrie 2021, inclusiv.
Potrivit APIA, ajutorul de minimis a fost solicitat de 14.271 de beneficiari, iar suma totală alocată pentru acest program este de 153 milioane lei.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis /cultură /1.000 mp /beneficiar este de 2.210 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria C, nr.323 din 1 octombrie 2020.
Valorificarea producției se efectuează în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2021, iar documentele care atestă valorificarea producției și registrul de evidență a tratamentelor vizat de către autoritatea fitosanitară vor fi depuse până la data de 3 decembrie 2021, inclusiv.
Producțiile minime stabilite pentru ajutorul de minimis sunt următoarele:
a. în sere:
- 2.900 kg/1000 mp pentru ardei gras și/sau lung;
- 5.000 kg/1..000 mp pentru castraveți;
- 8.500 kg/1.000 mp pentru tomate;
- 3.000 kg/1.000 mp pentru vinete;
b. În solarii:
- 1.600 kg/1.000 mp pentru ardei gras și /sau lung;
- 3.000 kg/1.000 mp pentru castraveți;
- 3.200 kg/1.000 mp pentru tomate;
- 2.000 kg/1.000 mp pentru vinete.
Dar la ha de legume ln clmp ce suventie dati pe anul 2021si cuplat cu 2 800 solar