Termen limită pentru o subvenție mult așteptată! Micii fermieri sunt vizați direct

Data de 1 aprilie reprezintă termenul limită pentru depunerea cererilor pentru o subvenție mult așteptată de către micii fermieri. Cei care vor să primească ajutorul de minimis de 3.000 de euro pe 1.000 mp, prin Programul Tomata, trebuie să depună această cerere la Direcția pentru Agricultură Județeană.

Schema de ajutor de minimis se aplică pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în ciclul I de producție. Ajutorul financiar se acordă producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător valabil până la 31 decembrie 2023, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Termenul limită pentru înscrieri este 1 aprilie 2023, în timp ce producția poate fi valorificată până cel târziu în data de 30 iunie 2023, inclusiv.

Pentru a primi acest ajutor pentru producția de tomate în spații protejate, beneficiarii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:

  • să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate;
  • să obțină o producție de minimum 3.000 kilograme de tomate/1.000 mp și să valorifice minimum această cantitate.

Documentele necesare pentru depunerea cererii sunt următoarele:

  • copie BI/CI al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal dacă cererea este depusă prin intermediul reprezentantului legal/administrator;
  • copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2023;
  • împuternicire/procură notarială și copie BI/CI reprezentant;
  • copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sau a actului la baza căruia își desfășoară activitatea;
  • dovadă cont activ bancă/trezorerie;
  • adeverință, în original, din Registrul Agricol, care atestă suprafața de teren cu spații protejate, utilizată de solicitant în anul 2023;
  • cerere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Mincinosilor cand primim bani pe masura 10si 11 . DOMNULE PINTEAde ce nu refuzi salariy de la APIA sa vezi cum o ducem noi fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole