Teritoriul neexploatat care are un potential imens pentru agricultura

Africa are un potențial agricol semnificativ, însă din păcate, neexploatat. În timp ce continentul reprezintă 60% din suprafața arabilă mondială, acesta contribuie cu numai 4% din producția totală.

Cunoscând aceastea, compania de cercetare și consultanță, Oxford Business Group (OBG), publică un studiu, Agricultura în Africa 2019, care analizează starea sectorului și perspectivele sale de dezvoltare pe termen mediu. Publicația este prima de acest tip care urmează să fie publicată de către OBG ca parte a unui acord de colaborare cu Grupul OCP, un actor important pe piața globală a îngrășămintelor.

Sprijin suplimentar pentru producătorii de mici dimensiuni

“În timp ce 80% din populația africană lucrează în sectorul agricol, iar populația continentului se așteaptă să se dubleze până în 2050, principala provocare pentru următorii ani va fi furnizarea de soluții adecvate pentru formarea tinerilor și satisfacerea nevoilor viitoare ale sectorului. Publicația se concentrează în mod specific pe potențialului economic al sectorului, prezentând punctele de vedere ale actorilor-cheie în dezvoltarea agriculturii africane, precum și analize aprofundate privind o varietate de subiecte pertinente, precum schimbările climatice și agricultura inteligentă. Accesul mai bun al agricultorilor la cunoașterea solurilor și a culturilor acestora rămâne una dintre principalele provocări care trebuie abordate pentru adaptarea utilizării îngrășămintelor și integrarea tehnologiilor pentru optimizarea randamentului agricol. Mai mult decât atât, este necesar să se acorde sprijin suplimentar producătorilor de mici dimensiuni, precum și necesitatea imediată de a dezvolta agroindustria pentru a îmbunătăți prelucrarea locală și pentru a crea valoare adăugată, spune Souhir Mzali, editor regional pentru Africa la OBG.

Dublarea producției de semințe de hrănit

Agricultura din Africa 2019 prezintă o serie de interviuri, printre care Karim Lotfi Senhadji, CEO OCP Africa, în care acesta oferă viziunea grupului, subliniind potențialul agricol din Africa și pașii necesari pentru a răspunde cererii internaționale în creștere. “Vom trebui să dublem producția de semințe pentru a alimenta întreaga populație până în 2050. Având în vedere că producția în majoritatea regiunilor dezvoltate se află deja la niveluri optime de performanță, Africa este singura piață capabilă să răspundă acestei necesități alimentare în următorii ani. Este esențial ca acest continent să treacă de la agricultura de subzistență la agricultura competitivă și comercială”.

Analiza amănunțită

Publicația subliniază, de asemenea, opiniile președintelui Alianței pentru o revoluție verde în Africa (AGRA), Agnès Kalibata, ministrului agriculturii și dezvoltării rurale din Nigeria, Audu Ogbeh, precum și directorului Consiliului pentru cafea-cacao în Coasta de Fildeș, Yves Brahima Koné. Sunt furnizate, de asemenea, analize aprofundate pe teme legate de agricultură, cum ar fi fermele viitoare, terenurile necultivate, irigarea pentru a satisface auto-suficiența, schimbările climatice, defrișările și exporturile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole