Terenurile intravilane din Bucureşti şi împrejurimi s-au ieftinit cu până la 80% din 2008. Unde sunt cele mai mari diferenţe de preţ

Preţurile terenurilor intravilane din Bucureşti şi din împrejurimi au scăzut cu până la 80% de la declanşarea crizei imobiliare, respectiv anul 2008, cele mai mari diferenţe de preţ fiind înregistrate pentru cele din apropierea Centurii de Vest şi de Sud, potrivit imopedia.ro

“Terenurile au fost, de departe, cel mai lovit segment al pieţei imobiliare. Încă de la debutul crizei, vânzările au fost puternic afectate, ceea ce a dus la o scădere bruscă a preţului.

În prezent, cumpărătorii preferă terenuri cu suprafeţe cuprinse între 250 şi 500 mp, având un preţ ce variază între 15.000 şi 50.000 euro. Se caută, în general, loturile situate în intravilan, în primul plan, potrivite pentru construirea unei locuinţe unifamiliale”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

Datele portalului arată că valoarea terenurilor din Bucureşti a scăzut anul acesta cu 48% până la 77% faţă de 2008. Cele mai mari diferenţe de preţ au fost înregistrate pentru terenurile aflate în apropierea Centurii de Vest şi de Sud, zone în care metrul pătrat s-a ieftinit cu 77%, respectiv 75%, comparativ cu 2008.

Scăderi semnificative de preţ s-au înregistrat şi în alte zone ale oraşului, astfel că loturile din Bucureştii Noi se vând la jumătate de preţ faţă de 2008, zona Centurii de Nord s-a ieftinit cu până la 65%, iar pentru terenurile din zona Şoselei Alexandriei se plăteşte anul acesta cu 69% mai puţin decât acum patru ani.

Pentru loturile de teren situate în primul plan în zona Prelungirea Ghencea, preţul a scăzut în ultimii patru ani, în medie, cu 63% şi cu 55% în Giurgiului. În zona Pantelimon şi Olteniţei sunt scoate acum la vânzare terenuri la valori cu 54% mai mici decât în 2008.

Pentru loturile de teren disponibile în Popeşti Leordeni în prim plan a fost înregistrată o scădere a preţului cu până la 63% faţă de 2008, iar pentru cele din Domneşti datele arată o ieftinire de până la 69%.

Ieftiniri mult mai mari se observă în cazul terenurilor extravilane din afara Capitalei, unde preţul a scăzut şi cu 94%.

“Terenurile intravilane sunt cele mai căutate în această perioadă. Cei mai mulţi dintre cei care le cumpără sunt utilizatori finali care urmăresc ridicarea unei construcţii la scurt timp de la achiziţie. Terenurile extravilane rămân însă pariul momentului, fiind o adevărată oportunitate pentru cei dispuşi să investească în ele. Acest segment de piaţă a înregistrat scăderi de preţ extrem de mari”, a declarat Răzvan Muntean, directorul general al imopedia.ro.

În ceea ce priveşte cererea, 77% dintre cei interesaţi de achiziţia unui teren în Bucureşti sau în localităţile învecinate caută loturi intravilane.

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii portalului sunt dispuşi să plătească sume cuprinse între 15.000 şi 50.000 euro pentru un teren, în timp ce 21% aleg loturi ce au un preţ de până în 15.000 euro. Terenurile care costă între 50.000 şi 150.000 euro atrag doar 19% dintre vizitatorii online ai site-ului, iar cele cu valori de peste 150.000 euro sunt căutate de numai 5% dintre vizitatori.

“Referitor la dimensiunile terenurilor, 59% dintre vizitatori accesează anunţuri ale terenurilor cu suprafeţe cuprinse între 250 şi 500 mp, numai 22% dintre ei fiind interesaţi de parcele între 500 – 1.000 mp şi 19% de suprafeţe de peste 1000 mp”, a adăugat Muntean.

Imopedia este un centru de informare şi de ofertare imobiliară dedicat agenţiilor şi persoanelor interesate de domeniul imobiliar.

 

Sursa: http://www.zf.ro/proprietati/terenurile-intravilane-din-bucuresti-si-imprejurimi-s-au-ieftinit-cu-pana-la-80-din-2008-unde-sunt-cele-mai-mari-diferente-de-pret-10262607

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult