Cu ce teme fierbinți pentru agricultură merge Chesnoiu la Bruxelles

Adrian Chesnoiu va participa luni, 21 martie 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce se va desfășura la Bruxelles, se arată într-o informare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Cu această ocazie, miniștrii Agriculturii vor avea un schimb de opinii cu privire la situația actuală a pieței agroalimentare în urma invadării Ucrainei de către Rusia. Discuțiile se vor axa pe identificarea măsurilor de garantare a securității alimentare în UE, atât în perioada imediat următoare, cât și dintr-o perspectivă pe termen mai lung.

În cadrul reuniunii va fi, de asemenea, analizat impactul probabil al războiului asupra aprovizionării cu alimente în țările din afara UE.

Totodată, Comisia va prezenta miniștrilor informații despre aprobarea planurilor strategice prevăzute în noua Politică Agricolă Comună. În prezent, Comisia se află în proces de evaluare a acestor planuri și va informa miniștrii cu privire la progresele înregistrate.

Potrivit informării MADR, alte subiecte ce se vor regăsi pe ordinea de zi a ședinței vizează: producția de proteine vegetale în UE; planurile strategice PAC și agricultura durabilă; revizuirea indicațiilor geografice; reuniunea miniștrilor agriculturii din G7; revizuirea directivei privind pesticidele; impactul creșterii prețurilor la energie asupra pescuitului; utilizarea îngrășămintelor biologice; alternative la produsele fitosanitare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole