Teleorman: Doar 56 de dosare au fost depuse pentru ajutorul de minimis

33

tractor24Doar 56 de dosare au fost trimise de primării la Directia Agricola si de Dezvoltare Rurala  Teleorman pentru ajutorul de minimis pentru culturile calamitate. Agricultorii ale căror culturi au fost afectate de inundaţii în această vară vor primi sprijin financiar pentru compensarea pierderilor suferite.

Fermierii din judeţul Teleorman au avut termen până pe 7 noiembrie să depună la primării dosarele privind aprobarea schemei ajutoarelor de minimis pentru compensarea efectelor ploilor şi inundaţiilor produse în perioada ianuarie-august 2014. În termen de zece zile lucrătoare, adică până pe 21 noiembrie, reprezentanţii primăriilor din judeţ trebuie să depună dosarele la Direcţia Agricolă Teleorman. Aceştia din urmă vor verifica dosarele, vor calcula sumele si le vom trimite la Bucureşti. La nivelul judeţului sunt doar 56 de dosare trimise deocamdată de primării la DADR Teleorman. Plata se va face până la finalul anului.

Cuantumului sprijinului financiar diferă în funcţie de cultură. Astfel, pentru grâu, porumb, floarea soarelui, orz, triticale, orzoaică se acordă 335 lei/ha, pentru legume în câmp şi pepeni – 610 lei/ha, pentru cartofi -700 lei/ha, pentru plantaţii pomicole – 1.200 lei/ha, pentru sfeclă de zahăr – 400 lei/ha, pentru lucernă, muştar, tutun -250 lei /ha, iar pentru căpşuni 300 lei/ha. (Sursa: ziarulteleormanul.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise