Teleorman: Însămânțările au totalizat doar 68 la sută din suprafețele inițial propuse a fi înființate

29
fermeploaiePotrivit afirmațiilor  ing. Stelian Găină de la Direcția pentru Agricultură Teleorman, anul acesta nu au fost însămânțate decât puțin peste 139.000 ha din totalul propus a fi înființat (peste 200.000 ha), adică doar 68 la sută din total. Motivul principal al acestor nerealizări este reprezentat de căderile abundente de precipitații.
„Semănatul a început în ultima decadă a lunii martie și s-ar fi putut finaliza în condiții normale până la data de 25 aprilie 2014. Precipitațiile care au căzut, începand cu data de 5  aprilie 2014, au cumulat între 100 și 130 litri apă pe metrul pătrat și au împiedicat efectuarea lucrărilor în câmp. Și în primele zile din luna mai au căzut peste 30 litri apa pe metrul pătrat. Practic, în această perioadă s-a lucrat numai în «ferestre». Și în prezent se lucrează cu dificultate, din cauza excesului de apă din sol”, a declarat pentru Recolta.eu, ing. Stelian Găină de la DAJ Teleorman.
În urma centralizării datelor transmise de fermierii din județul Teleorman, în această primăvară au fost înființate culturi pe 139.089 ha, dintr-un total propus de 203.618 ha. (Integral pe recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise