Tehnologie de recunoaștere facială la bovine. Când apare în ferme

Nu mai este mult până când fermierul își va recunoaște animalele nu după nume, ci după forma capului. Și asta pentru că tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită pentru a recunoaște botul vacii, de exemplu. Utilizată până acum doar pentru oameni, tehnologia în cauză este cercetată acum la o universitate din Statele Unite ale Americii. Cei care se ocupă de acest proiect recunosc că sunt încă la început, dar rezultatele sunt promițătoare.

Ideea a pornit de la faptul că mulți dintre noi suntem deja obișnuiți să folosim amprenta pentru a debloca telefoanele. Cercetătorii americani spun că botul unei vaci este unic, un fel de amprentă, așa că ar putea fi folosit pentru a le identifica animalele prin tehnologia de recunoaștere facială. Ei se gândesc acum, după primele teste, să încerce noua metodă într-o fermă de îngrășare a animalelor.

Șeful proiectului susține că botul fiecărei vaci are un model care este unic și că a testat metoda de identificare pe 300 de bovine, iar rata de succes a fost de peste 99 de procente. Deocamdată sunt rezultate obținute în condiții ideale, așa că urmează teste în situațiile reale din ferme, cu mult praf și aglomerație de animale.

Dacă tehnologia se va dovedi una de succes, inclusiv în procesul de mutare a vitelor dintr-o zonă în alta, identificarea vacilor folosind recunoașterea facială nu va întârzia să fie aplicată, înlocuind o parte din metodele actuale. Vitele sunt identificate în prezent prin unele metode tradiționale, cum ar fi marcarea urechilor sau tatuarea, dar mulți fermieri că acestea nu sunt întotdeauna sigure.

În plus, tehnologia de recunoaștere facială este simplu de folosit și nu produce stres asupra animalelor, fiind o metodă în care animalul nici măcar nu este atins. Cercetătorii americani mai spun că noua tehnologie nu va fi limitată doar la identificarea vacilor, ci poate fi extinsă pentru orice animal din ferme.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole