Miniștrii agriculturii din țările afectate de importurile din Ucraina au mai trimis o scrisoare Comisiei Europene

Miniştrii agriculturii din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia au cerut într-o scrisoare adresată Comisiei Europene să modifice şi să extindă reglementările care restricţionează importul de produse agricole ucrainene, transmite Reuters, citată de AGERPRES.

Informația vine prin intermediul agenţiei poloneze de presă PAP, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit PAP, cele cinci state atrag atenția în scrisoare că interzicerea importurilor, adoptată în 2 mai, nu se aplică bunurilor importate conform contractelor finalizate înainte de acea dată, ceea ce creează riscul ca acele contracte care sunt nedatate să fie autorizate de autorităţile vamale.

Astfel, pentru că autorităţile vamale nu dispun de instrumentele necesare pentru verificarea şi examinarea unor astfel de documente, există riscul unor abuzuri, susţin cei cinci miniştrii, care au cerut ca restricţiile privind importurile să fie extinse până la finalul anului.

Măsurile preventive excepţionale şi temporare adoptate în 2 mai de Comisia Europeană vizează interzizerea importurilor din Ucraina pentru patru produse agricole – grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui – și se vor aplica până la 5 iunie 2023, cu scopul de a atenua blocajele logistice grave cu care se confruntă cele cinci state membre UE: Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole