26 octombrie 2021 - 05:08

Târgurile de animale din Câmpia Turzii, închise pentru crescătorii de păsări

dscn4611Deputatul Mircea Irimie a reclamat faptul că autorităţile din Câmpia Turzii le-au interzis ţăranilor şi micilor comercianţi să intre în târguri cu păsări şi animale mici. 

În interpelarea sa, din Camera Deputaţilor, Irimie a afirmat că edilii spun că au luat această decizie din cauza unui ordin al Autorităţii Sanitar Veterinare, din 15 iulie 2015., care le interzice ţăranilo să mai vândă păsări în târgurile.

Cum târgurile din Turda şi Câmpia Turzii sunt cunoscute şi căutate de toţi cei din zonă, în lipsa lor oamenii nu mai au unde îşi comercializa păsările.

În aceste condiţii, oamenii îşi vând animalele şi păsările mici la o distanţă apreciabilă de târgurile clasice.”În aceste condiţii, oamenii se simt nedreptăţiţi de ce li se întâmplă şi nu înţeleg de ce nu mai au dreptul să îşi ducă la târg păsările şi animalele în care au investit, pe care le-au crescut, pentru a le comercializa şi trebuie să stea cu ele, ca ultimii oameni, pe marginea drumului”, spune deputatul, care cere ajutor ministrului Agriculturii,pentru dezamorsarea situaţiei de la Câmpia Turzii.