Târgul Slow Food la ITC Brașov, între 10 şi 11 august

16

 

slowfoodbv

Slow Food Braşov şi Asociaţia „Roadele Pământului” reîncep organizarea Târgului Slow Food „Roadele Pământului” de la Braşov. Prima ediţie din acest an are loc în parcarea Internaţional Trade Center (Bd Al Vlahuţă 10), între 10 şi 11 august 2013, în intervalul orar 10.00-17.00.

Târgul, aflat la a 44-a ediţie, este dedicat promovării produselor alimentare romaneşti autentice şi neindustrializate. La ediţia curentă vor fi prezenţi 35 de mici producători de alimente din toată ţara, selectaţi conform principiilor Slow Food.

La târg vor fi prezentate produse de carmangerie de la Rupea, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau de capră, pâine pe vatră de la Tuşnad, turtă dulce din ungurime, produse apicole de la Carţişoara, păstrăv afumat de la Râşnov, siropuri de la Cluj, gemuri şi conserve de Topoloveni, muştar de Tecuci, uleiuri presate la rece, rachiu şi multe altele. Noutăţile ediţiei sunt brânză Cedar cu ardei iute(Valea Strâmbă), siropul de lavandă (din Cluj), dar şi amestecurile de lavandă pentru patiserie şi băuturi, pâinea de casă, coaptă în cuptor cu lemne sau prăjitura Sumeghi cu nucă şi ciocolată, de la Maramureş.

De-a lungul celor cinci ani de existenţă, organizatorii au reuşit să identifice în jur de 50 de mici producători de alimente pe care i-au susţinut şi pe care i-au ajutat să îşi promoveze produsele în afara ţării şi pe plan local, prin intermediul Târgului „Roadele Pământului” sau a altor evenimente sub egida Slow Food. Majoritatea producătorilor participanţi sunt membri Slow Food, prin urmare Târgul „Roadele Pământului” nu este o verigă interpusă între producători şi consumatori, ci reprezintă şi promovează valorile şi interesele a zeci de mici producători adepţi ai alimentaţiei sănătoase.

Pe agenda Slow Food şi-au făcut loc şi obiective politice, ţintite contra globalizării şi a produselor agricole tratate chimic sau modificate genetic.Slow Food este o organizaţie non-profit, eco-gastronomica, care se preocupă de promovarea produselor alimentare locale de calitate, ca replică la invazia mâncărurilor de tip fast food, a dispariţiei preparatelor cu specific local şi a dezinteresului oamenilor în privinţa calităţii mâncării, a provenienţei ei, a gustului şi a felului în care alegerile culinare pe care le facem afectează mediul înconjurător. Slow Food este o reţea internaţională, fondată în 1989 în Italia şi în prezent număra peste 100.000 de adepţi în 160 de ţări.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise