Târgul fermierilor „AgroBihor”, la a cincea ediţie

16

 

caniculakkkA cincea ediţie a Târgului fermierilor ”AgroBihor” – târg internaţional de tehnică agricolă, inputuri pentru agricultură, animale şi produse agricole, va avea loc, în perioada 6 – 8 septembrie 2013, în parcarea Era Park.

Noutatea acestui târg o va reprezenta Masa Bihorului, un forum privind promovarea produselor şi a serviciilor din mediul rural.

În cadrul acestui eveniment, vizitatorii vor cunoaşte produsele specifice Bihorului (precum varza de Toboliu, conopida de Avram Iancu etc.) şi vor lua contact cu producătorii acestora.
Programul „AgroBihor” 2013 se adresează tuturor celor care vor să cunoască produsele din judeţ şi mai ales agricultorilor care doresc să afle noutăţile din domeniu. Pentru aceştia, organizatorii au pregătit mai multe seminarii, conferinţe şi demonstraţii. În cadrul prezentărilor şi discuţiilor, participanţii vor afla noutăţi despre finanţările în domeniul agricol, despre energia regenerabilă ori despre tehnologiile de creştere a animalelor.Târgul fermierilor va aduna la stand peste 100 de expozanţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Aici vor fi prezenţi legumicultori, apicultori, crescători de animale, cultivatori de cereale şi de plante tehnice, producători şi dealeri de maşini şi utilaje agricole, piese de schimb, furnizori de input-uri pentru agricultori. Faţă de ediţia din 2012, la eveniment vor mai fi prezenţi în plus patru dintre cei mai mari producători şi distribuitori de utilaje agricole din România.

Demonstraţiile vor fi şi ele inedite. În teren, pe câmp, organizatorii vor prezenta procedura de recoltare a porumbului, de tocare e resturilor vegetale, de prelucrare a solului, de pregătire a patului germinativ şi cea de semănat. Iar producătorii de utilaje agricole le promit vizitatorilor alte noutăţi legate de tractoarele agricole moderne, cu capacitate de 350 cp.

Evenimente interesante se mai anunţă a fi Miss Văcuţa, demonstraţiile de dresaj canin şi concursul de atelaje. Organizatorii „AgroBihor” 2013 le pregătesc vizitatorilor, vineri seară şi sâmbătă seară, concerte surpriză, cu nume consacrate din Bihor. (Sursa: antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise