„Târgul de la Vama Sării” Vadu-Crișului 2015

57

folclorDuminică, 7 iunie 2015, pe stadionul din Vadu-Crișului, a avut loc Festivalul folcloric ,,Târgul de la Vama Sării” 2015. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local și Primăria comunei Vadu-Crișului în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.

Evenimentul a adunat laolaltă ansambluri folclorice din Vadu Crișului, Şuncuiuş, Măgești, Tileagd, Luncşoara, Tilecuș, Hotar, Tulca, Roșia, Oradea, maestrul Aurel Moț la taragot, precum și soliștii: Mădălina Ilea, Romina Nemeș, Simon Cap, Roxana Buzle, Anca Pavel Ciuciu, Corina Lele-Ionescu, Violeta Gherman, Maria-Alexandra Secan, Andrei Dem, Andreea Suciu, Andreea Pușcaș Tania Bodea, Gabriela Sabău, Rodica Giurgiuman, Nicoleta Ștef.

Festivalul a început cu o paradă a portului popular, iar prestațiile astiștilor au fost apreciate de un public numeros și generos.

Și acest eveniment și-a atins scopul, acela de a evidenția și promova valorile culturii tradiționale locale și spiritul viu al tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului.

Citește și

Cmentariile sunt închise