20 octombrie 2021 - 23:34

Târg de toamnă, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

santmedruMuzeul Național al Ţăranului Român anunţă că în acest sfârşit de săptămână, 22-23 octombrie, va găzdui un târg de toamnă, de Sf. Dumitru sau  Sânmedru.

Potrivit datinilor „Sfântul Dumitru sau Sânmedru este stăpân peste iarna care vine, aceasta ste ziua soroacelor pentru tot felul de înțelegeri între slugi și stăpâni, chiriași și proprietari, cei care dau și cei care primesc bani împrumut. Împlinirea sorocului e prilej de petrecere și de ceartă”.

Pentru că  e prilej de tocmeli de Sânmedru, Muzeul Ţăranului va reuni meșterii din toate cătunele și ungherele țării: olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare.

Meșterii vor aduce la târg: obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, ouă încondeiate, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase care vor putea fi negustorite la Muzeul de la Șosea.

De asemenea, la eveniment vor fi  cozonaci, cofeturi din Teleorman, miere de albine și dulceață, polen și propolis, ierburi de leac, mere și nuci, pălincă și sucuri.