Târg de Sfinţii Mihail şi Gavril la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

16

sfmihailgavril

Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! găzduieşte weekendul acesta, de vineri până duminică, un nou târg în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Târgul este organizat cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Mihail şi Gavril, programul este 10, 00 – 18, 00 şi intrarea este liberă.

Bicureştenii sunt aşteptaţi din 8 până în 10 noiembrie în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, alături de producători tradiţionali, meşteri populari, artizani handmade şi colecţionari.

Vor fi prezenţi cu bunătăţi de toate felurile, icoane, ilice, podoabe, măşti, săpunuri naturale, plante de leac, lăzi de zestre, mobilier ţărănesc, linguri, blide, ceramică, costume tradiţionale mai vechi şi mai noi, porţelanuri, sfeşnice şi numeroase obiecte de colecţie.

Cu această ocazie se pot degusta, cum cere tradiţia la ” Piaţa Ţărănească” : afumături din carne de porc, oaie, vânat, curcan de la Zimbria (jud. Galaţi), brânzeturi de oaie şi vaca din Argeş, de la Nea Mihai, siropuri, zacusti, dulceţuri de la Poiana Fermecată, specialităţi cu ciuperci din Bucovina, de la Magenta, palinci şi ţuici.

De-ndulcit avem: Cozonac Bujor şi Cozonac Domnesc, turtă dulce, şerbet, ciocolată de casă şi dulciuri bănăţene, prăjituri tradiţionale din Maramureş, plăcintă întinsă de Turnu, poale-n brâu şi gogoşi, plăcinte şi baclavale.

Din meniu: sărmăluţe la ceaun, fasole cu afumătura, paprikas de pui, mămăliguţa şi lipie dâmboviţeana, vin fiert, pastramă şi alte bunătăţi, de toate şi pentru toate gusturile, de vineri până duminică la MNTR!

Citește și

Cmentariile sunt închise