Târg de meșteri populari, la Iași

50

DSC00344Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului IașiDirecția Județeană pentru Cultură Iași și Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează ediția a XV-a a Târgului Meșterilor  Popularice se va desfășura în perioada 16 – 18 mai 2014, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.
 Manifestarea, ajunsă la o ediție jubiliară, integrată în acest an, în Ziua Internațională a Muzeelor, se va bucura și de prezența alături de cei 60 de meșteri populari din aproape toate zonele etnografice ale României, și a unor invitați din Bulgaria și Republica Moldova.
Măiestria artiștilor populari va fi etalată în cadrul expoziției cu vânzare de obiecte tradiționale și a atelierelor de creație interactive, la care publicul este invitat să participe. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin meșteșuguri tradiționale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, confecţionarea instrumentelor muzicale populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, prelucrarea metalelor, încondeierea ouălor etc.
Raluca Daria Diaconiuc
Citește și

Cmentariile sunt închise