Țăranii craioveni preferă să arunce legumele la gunoi decât să le vândă mai ieftin

22

rosiidde

Agricultorii craioveni au declarat că marfa se strică pe tarabă, iar zi de zi au o pagubă de câteva sute de lei. Cu toate acestea nu vor să scadă prețurile dar prefer în schimb să le arunce la gunoi.

“Nu merge vânzarea mai deloc. Este cel mai păcătos an. Marfa se strică pe tarabă și am aruncat produse la gunoi aproape zilnic. Nu mai merită absolut deloc să aduci roșii, castraveți sau vinete la vânzare. Oamenii vor să lăsăm preț și, dacă s-ar putea, să vindem un kilogram de roșii cu 0,50 lei, dar nu se poate așa ceva. Trebuie să facem și noi profit, altfel nu am mai veni la piață, să pierdem timpul aici. Avem și noi acasă nepoți de trimis la școală, de îmbrăcat, de hrănit, ca toți ceilalți”, a spus un fermier pentru lupamea.ro.

Țăranii au mai declarat că soluția pentru a nu mai arunca marfa la gunoi este una singură: în fiecare localitate să existe spații de depozitare, iar marfa să fie vândută în marile magazine.

“Nu vreau să dau legumele la samsari, să facă banii pe spinarea mea. Mai bine le duc eu la gunoi decât să nu scot mai nimic. Ar trebui ca cei de la guvernare să facă ceva și pentru noi, agricultorii. Am ajuns să trăim de pe o zi pe alta. Dacă nu am avea nici  afacerea asta mică, am muri de foame. Nouă nu ni se par mari prețurile, pentru că noi stăm în câmp și muncim ore bune. Nimeni nu vine atunci să ne întrebe absolut nimic”, a spus Mioara Toma, o fermieră din zona Craiovei.

Sursa: recolta.eu

Citește și

Cmentariile sunt închise