3 decembrie 2021 - 16:12

Ţărani supăraţi după ce șefii Bisericii Ortodoxe i-au lăsat fără preoți în sat

Manifestări de stradă nu există doar în marile orașe, ci și în cele mai necunoscute comune din România.

candles-1560062_1920

Localitatea Căscioarele se află în extremitatea de vest de județului Călărași, nu foarte departe de malul Dunării. Comuna este acum în fierbere după ce sătenii au aflat că trebuie să se despartă de preoții Aurel Cucută și Iulian Rusu, în urma unei decizii luate de către șefii Bisericii Ortodoxe.

“Oamenii sunt distruși, au curs lacrimi zilele acestea, mulți dintre ei sunt bolnavi, suferă de boli grele, incurabile, și totuși au fost alături de preoții lor, pentru a încerca, în simplitatea lor, în curătenia lor sufletească, de a-i opri și a le rămane alături. Din toate declarațiile căsciorenilor reiese că munca la biserica din comună, tot ce s-a construit, armonia care a domnit până la aceste decizii ce au venit ca o sabie peste capetele enoriașilor, nu doar ale preoților, se datorează unor slujitori pe drept ai Domnului, înţelegători, corecți, se datorează legăturii adânci create între locuitori și păstorii turmei creştine”, scrie Oltenitainfo.ro.

“Părintele Aurel Cucută, parohul Bisericii ”Sf. Nicolae” din localitatea Căscioarele, a fost pedepsit din motivele invocate de protopopul Marian Necula pentru a săvârşi 30 de zile de manăstire, acesta fiind solidar cu pedeapsa părintelui Iulian Rusu, alta decât cea mânăstirească, și anume mutarea la biseriaă din localitatea Înfrăţirea, de lăngă Dor Mărunt, Județul Călărasşi, localitate aflată la aproximativ 100 de km de Oltenita”, mai scrie publicația citată.