19 octombrie 2021 - 18:21

Tanczos Barna, senator: Camerele agricole sunt un fel de struțocămile

tancza_barnaSenatorul Tanczos Barna a declarat la AGRO TV că este nevoie de o schimbare radicală în ceea ce privește camerele agricole, fiindcă în acest moment, camerele agricole din subordinea consiliilor județene nu sunt ceea cea ar trebui să fie.

„Acestea sunt un fel de struțocămile, finanțate și de consiliile județene și de minister, în care niște oameni, uneori, își fac bine treaba, de informare și consiliere, dar care funcționează ca niște direcții agricole, mai degrabă”, a declarat senatorul în studioul AGRO TV.

El a precizat că premierul a acceptat să fie camere agricole de tip nou, care să fie finanțate din buget timp de 3-4 ani, ceea ce înseamnă că deja se vorbește de o susținere concretă a acestora.El a afirmat că viitoarele camere vor oferi consultanță reală și eficientă fermierilor și nu vor organiza întâlniri la Predeal sau la mare, fără utilitate, cum ar putea crede unii că se va întâmpla. Mai mult, ideal ar fi ca aceste camere să aibă câte un reprezentant în fiecare comună, pentru ca fermierii să obțină cu ajutorul lui mai multe informații și mai mult sprijin în demersurile lor.