Tamas Nagy: Vom simplifica acordarea subvențiilor pentru bovine, ovine și caprine

11

banimanassProblemele cu care se confruntă fermierii din județul Covasna au fost discutate la finele săptămânii trecute de către producătorii agricoli în prezența secretarului de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Tamas Nagy. Acesta i-a asigurat pe crescătorii de bovine că vor avea subvenția în cont înainte de sărbătorile pascale.

Conform covasnamedia.ro, discuțiile lui Nagy cu fermierii din Covasna au fost concentrate. Secretarul de stat le-a spus acestora că subvenţiile acordate crescătorilor de bovine o să ajungă în conturi până la Paști și a explicat faptul că, de asemenea, se va simplifica şi sistemul subvenţiilor acordate crescătorilor de ovine, caprine şi bovine.

Până acum, în mai multe rânduri, termenul-limită pentru depunerea cererilor de subvenţie a fost prea scurt, iar subvenţiile au fost acordate după un sistem de criterii dificil –, dar de-acum încolo trebuie depusă doar o cerere adresată APIA. Aşadar sistemul se simplifică, iar fermierii vor fi mai puțin împovăraţi de birocrație. (Sursa: fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise