Tamâioasa Românească – 2 medalii la competiția celor mai bune vinuri din lume

42

vinuripremiateLa competitia celor mai bune vinuri din lume obținute din soiul Muscat, ‘Muscats du Monde’, desfășurată la începutul lunii iulie în sudul Franței, au participat vinuri din 23 de țări. Rezultate deosebite au obținut două vinuri Tămâioasa Românească din România: 1 medalie de aur Tămâioasa Românească 2013 — Domeniul Coroanei Segarcea, 1 medalie de argint Tămâioasa Românească Zestrea 2011 — Murfatlar Romania.

Tămâioasa Românească este un soi românesc provenit acum 2000 de ani din sudul Greciei, din care se obțin vinuri albe cu nuanțe între galben auriu și chihlimbariu, aromate și de regulă dulci — strugurii acumulează în mod uzual 240-260 g/l zaharuri. Aceste vinuri au o aromă bogată de flori de tei și de salcâm, iar prin învechire la sticlă vinul capătă o aromă de fagure de miere.

Soiul Tămâioasa Românească face parte din familia Muscat care cuprinde mai multe varietăți precum Muscat Ottonel, Muscat de Frontignan și Muscat de Hamburg (struguri negri), răspândite în special în zona Mediteraneană dar și pe alte continente.

Citește și

Cmentariile sunt închise