Tabără: Ar trebui ca Guvernul să declare starea de calamitate. Şi culturile de anul viitor sunt în pericol

13

tabaraFostul ministru al Agriculturii, profesor universitar în domeniul agronomic, Valeriu Tabără a afirmat în direct la AGRO TV că Executivul ar trebui să declare stare de calamitate din cauza secetei, pentru a putea solicita Uniunii Europene să elibereze fonduri pentru ajutorarea fermierilor români. 

Acesta a spus că „nu e o joacă ” ce se întâmplă acum şi că seceta e atât de dură în acest moment încât uscă pământul în profunzime şi este posibil să aibă efecte negative asupra producţiilor de anul următor.

Tabără a declarat că Academia Română a tras deja mai multe semnale de alarmă vizavi de efectele secetă şi că este surprins de faptul că autorităţile şi MADR nu au luat deja măsuri mai clare de contracarare a efectelor acesteia.

Citește și
1 Comentariu
  1. bogdan spune

    Da ,da ,da a uitat domnul tabara ca el a abrogat 381 si subventiile la energie pentru OUAI -uri.Acum e in opozitie si spune ce ar trebui sa faca actualul guvern .Dar cand a fost ministru ce a facut ? NIMIC si arunca pisica in curtea UE ca nu l lasa sa faca aia si aia.Sa ne mai lase cu sfaturile .Daca era competent trebuia sa faca multe atunci cand era in teren nu acum sta si suipa seminte din tribuna si da lectii la altii.

Cmentariile sunt închise