Sute de euro subvenţii pentru agricultura ecologică

24

rosii_BUNStatul şi Uniunea Europeană acordă sute de euro la hectar pentru fermierii care vor să se apuce de agricultură ecologică. Sunt 6 pachete de sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică. Primul pachet este destinat culturilor agricole pe terenurile arabile, inclusiv plante de nutreţ şi este în valoare de 293 euro la hectar pe an.

Pentru pachetul al doilea se primesc anual 500 de euro la hectar. Aceşti bani sunt alocaţi celor care aleg să cultive legume ecologice.

Cele mai mari subvenţii sunt primite pentru pachetul al 3-lea. Cei care au livezi ecologice primesc anual 620 euro la hectar.

Pachetul al 4-lea este destinat celor cu vii. Ei au garantat din partea statului şi Uniunii europene suma de 530 de euro la hectar.

Al 5-lea pachet, dar nu cel din urmă este destinat celor care aleg să cultive plante medicinale şi aromatice. Hectarul cultivat este subvenţionat anual cu suma de 365 euro.

Ultimul pachet, al 6-lea este şi cu valoarea cea mai mică, dar nu presupune nici foarte multă muncă. El se referă la pajişti permanente, iar subvenţia este de 124 euro la hectar.

La toate acestea se mai adaugă şi sprijinul acordat pe suprafaţă care este în valoare de aproximativ 160 euro/ha/an. (Integral pe ziarulmara.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise