Vă sunt luate amprentele OBLIGATORIU! Nu mai scapă nimeni!

Toate cărțile de indentitate vor include în mod obligatoriu amprentele titularului, acestea fiind înscrise în buletinele digitale românești pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Dacă până în prezent s-a vorbit despre posibilitatea de a opta fie pentru un CI cu cip, fie pentru unul fără, noul proiect de lege pus în dezbatere publică de către Ministerul de Interne schimbă regulile jocului: nimeni nu poate refuza prelevarea amprentelor, acestea devenind obligatorii pentru orice tip de carte de indentitate.

Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, este în teste la Cluj încă din luna august 2021, iar ulterior, până la sfârșitul anului 2022, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite aceste carduri. Buletinul electronic va fi o cheie de acces pentru servicii publice din administrația publică, de tip de e-guvernare, și va înlocui cardul de sănătate.

Cărțile de identitate cu cip vor avea dimensiunea unui card bancar și, pe lângă datele care se regăsesc și pe cărțile de identitate clasice, vor stoca o amprentă facială și două amprente digitale ale solicitantului.

Totodată, termenele de valabilitate ale CI se extind:

a) cu valabilitate de 3 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani;

- Publicitate -

b) cu valabilitate de 5 ani pentru persoanele cu vârsta curprinsă între 14 și 18 ani;

c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;

d) cu valabilitate nelimitată după împlinirea vârstei de 70 de ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole