17 ianuarie 2022 - 23:27

Sumă URIAȘĂ alocată pentru evitarea exportului de materie primă

Prin vocea liderului de grup al deputaților PNL, Gabriel Andronache, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Nechita Oros, a anunțat că Executivul de la București ar urma să aloce pentru următorii doi ani nu mai puțin de 760 de milioane de euro, în vederea susținerii investițiilor în zona producției, procesării și depozitării de materie primă de proveniență agricolă.

Anunțul a fost postat de Andronache pe pagina de Facebook a Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, luni, 10 mai 2021, după participarea lui Oros la o întrunire politică.

„Săptămâna aceasta la ședința Grupului deputaților PNL a participat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Ministrul a ridicat problema deficitului balanței comerciale, situația care afectează economia din zona agriculturii. În acest sens, Adrian Oroș a transmis deputaților că Guvernul a alocat pentru următorii doi ani 760 milioane de euro în vederea sprijinirii exploatațiilor agricole.

Acest sprijin are scopul de a crește investițiile în zona producţiei, procesării şi depozitării. Ministrul a spus că procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate și subvenționate de stat, situație care mărește deficitul balanței comerciale”, a scris Gabriel Andronache pe pagina de socializare a Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Potrivit precizărilor parlamentarului PNL, în cadrul ședinței, ministrul Adrian Oros a mai subliniat că MADR face toate eforturile „pentru ca pesta porcină și gripa aviară să fie combătute, astfel încât gospodăriile și fermele să nu mai fie afectate”.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrunirii politice, parlamentarii prezenți au solicitat detalii despre elaborarea programelor sectoriale și despre Planul Național de Redresare și Rreziliență (PNRR), ministrul oferind răspunsuri amănunțite referitoare la aceste subiecte.