Sucul de ridiche neagră te scapă de tuse

De cele mai multe ori, răceala începe sau se termină cu tuse. Această reacţie a organismului este, de fapt, o curăţire a căilor respiratorii afectate de răceală. Specialistul nostru, dr. Cristina Bălănescu, îţi arată câteva remedii naturale care te scapă de tuse.

Iată cum poţi trata tusea cauzată de răceală.

  • Cu suc de ridiche neagră. Ridichea neagră are un conţinut ridicat de vitamina C, care are un rol important în prevenirea răcelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni.
  • Cu ceai de cimbru. Are rol expectorant şi conţine substanţe care relaxează tractul respirator. Se prepară din două linguri de cimbru proaspăt sau o lingură de plantă uscată, la o cană de apă fierbinte. După ce se infuzează cinci minute, se strecoară şi se bea.
  • Cu amestec de hrean, ceapă şi miere. Prin conţinutul bogat în antibiotice naturale, cele trei alimente te ajută să scapi de durerile din gât şi de tuse. Iată cum faci amestecul: se rade un hrean şi se amestecă cu 5 linguriţe de miere şi cu o ceapă tocată. Peste ele se pun 5 linguri de apă. Apoi se dă în câteva clocote şi se lasă la răcit. Se ia câte o linguriţă de 5 ori pe zi.
  • Cu miere şi cuişoare. Cuişoarele acţionează ca un anestezic al durerii de gât, iar mierea reduce inflamaţia. Se amestecă 5-6 cuişoare cu o cană de miere şi se lasă la frigider peste noapte. Dimineaţa se scot cuişoarele şi se ia câte o linguriţă de miere, la nevoie.

Cum obţii sucul de ridiche

Se ia o ridiche neagră şi se taie o treime din ea. Partea mai mare se scobeşte şi se umple cu miere. Se pune ridichea pe o farfurie şi se lasă lângă o sursa de căldură. După puţin timp ridichea va fi plină de sirop. După ce îl bei, timp de cel puţin jumătate de oră, nu trebuie să mănâci sau să bei nimic, pentru a avea timp să acţioneze.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sucul-ridiche-neagra-scapa-tuse-429612.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult