Subvențiile APIA, în cont până de Anul Nou! Anunțul directorului Adrian Pintea

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă plățile pentru fermierii români și între Crăciun și Anul Nou. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, APIA și-a depășit deja obiectivul setat pentru anul 2022, însă autorizarea la plată va continua până la sfârșitul anului, astfel încât banii să ajungă cât mai repede la cât mai mulți fermieri.

”Campania de autorizare la plată a avansului a început în 16 octombrie, a fost finalizată la 30 noiembrie, am reușit să plătim 1,310 miliarde euro. Acești bani sunt asigurați în prima fază de la bugetul de stat, iar zilele trecute s-a primit confirmarea de la Comisia Europeană că aceste sume vor fi rambursate integral statului român în prima zi lucrătoare a anului viitor.

În 5 decembrie am început plățile finale și pot să spun că deja, aproape 600.000 de fermieri sunt autorizați la plata finală. Ne-am dorit ca undeva la 300 de milioane de euro să acordăm în această lună, dar deja am depășit 480 de milioane de euro, iar plățile se fac în continuare. Am vorbit cu cei de la economic și plățile vor continua până în data de 30 decembrie”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole