Subvenții suplimentare pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine

113

SONY DSCReprezentanții Ministerului Agriculturii se gândesc să acorde subvenții suplimentare pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine. Astfel, Guvernul va aloca 680,023 mil. lei pentru plata ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) către crescătorii de bovine pe 2014, respectiv 275,651 mil. lei pentru plata subvenţiilor către crescătorii de ovine şi caprine.

Potrivit proiectelor de Hotărâri de Guvern înaintate de MADR, crescătorii de bovine vor primi, în total, 130,710 mil. lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte, respectiv 549,313 mil. lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne.
„La această dată (23 februarie 2015 – n.red.) centrele judeţene ale APIA procedează la efectuarea controalelor administrative la nivelul cererilor în vederea stabilirii beneficiarilor de subvenţie şi a numărului de animale eligibile, conform OMADR 573/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, ne-a răspuns APIA referitor la numărul de animale eligibile la plata ANT în sectorul zootehnic pe 2014 şi la cuantumul subvenţiei. „Mai facem anumite reverificări pe rapoartele de control din teren la ovine pentru a ne asigura că se respectă legislaţia”, a declarat pentru Agroinfo directorul executiv al APIA Timiş, Florin Faur.(Integral pe fabricadelapte.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise