Măsuri URGENTE pentru fermieri – Subvenții pentru prețul la energie, îngrășăminte și combustibil

Europarlamentarul Carmen Avram a cerul grupului S&D, din care face parte, introducerea siguranței alimentare europene pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European, solicitare aprobată ulterior.

”Siguranța alimentară e, în acest moment, principala îngrijorare pentru cetățenii europeni, care, după cum arată informațiile, iau deja cu asalt magazinele pentru a-și face stocuri de alimente”, a scris Carmen Avram în solicitarea adresată, în numele delegației PSD, președintei grupului Socialiștilor și Democraților, Iratxe García Pérez.

Totodată, a atras atenția eurodeputatul Carmen Avram, există o îngrijorare crescândă a producătorilor agro-alimentari din Europa, în privința posibilității asigurării hranei și a creșterii prețului la alimente. Această îngrijorare se bazează pe explozia prețurilor la energie, îngrășăminte și fertilizatori, precum și pe blocarea importurilor și exporturilor în și dinspre România.

Europarlamentarul Carmen Avram consideră că e nevoie de implicarea urgentă a legislativului european în soluționarea acestei crize, înainte ca ea să devină de necontrolat”, se arată în comunicatul remis AGRO TV.

Totodată, europarlamentarul anunță că pe 23 martie, Comisia Europeană va veni cu un prim plan de acțiune pentru producători, care ar putea include recomandări ca:

  • acordarea de ajutoare de stat;
  • deblocarea rezervei de criză din PAC (500 milioane euro);
  • subvenționarea prețului la energie, combustibil şi îngrăşăminte;
  • posibile amânări ale strategiilor Green Deal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole