Subvenții APIA – Cum se depun cererile unice de plată în 2022

Procedura de depunere a cererilor unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a suferit câteva modificări în anul 2022. Astfel, fermierii nu vor mai primi clasicele invitații scrise, ci vor fi contactați telefonic de către funcționarii agenției. De asemenea, aceștia vor putea accesa mai devreme aplicația IPA Online și vor putea opta pentru utilizarea semnăturii electronice.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a explicat aceste proceduri în cadrul Conferinței Regionale Centru organizată de Clubul Fermierilor Români și transmisă în direct de AGRO TV.

”Ca noutăți, am luat hotărârea ca din data de 15 februarie să deschidem aplicația IPA Online, astfel încât fermierii să poată să intre și să înceapă să-și digitizeze parcelele. Categoric, aceste cereri nu pot fi închise până la data de 1 martie, dată la care se vor putea închide aceste cereri.

În ultimii trei ani, fermierii nu s-au mai deplasat la centrele locale și centrele județene APIA, așa că am văzut cumva inutilă trimiterea acelei invitații. Știți că, pentru toți fermierii pe care îi avem în baza de date, în fiecare an transmiteam invitații să le spunem când să se prezinte la centrul local sau județean APIA. Fermierii vor fi contactați de către funcționarul APIA, funcționar care are în gestiune undeva la 500-600 de fermieri de care răspunde.

Tot la solicitarea fermierilor, din acest an va fi disponibilă și semnătura electronică, astfel încât una dintre întrebările pe care vi le va pune funcționarul când vă contactează este dacă dețineți semnătură electronică, iar dacă da, atunci această cerere poate fi semnată electronic, astfel încât dacă cererea nu are niciun fel de neregulă, fermierul nici nu trebuie să-l mai vadă pe funcționarul respectiv”, a precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole