Subvenții APIA – Când intră a doua tranșă în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează în această perioadă plățile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în primăvara anului 2021. Până la această dată, APIA a virat peste un miliard de euro către mai bine de 700.000 de fermieri.

Procentul în care se achită avansul APIA este de 70% pentru plățile directe și 85% pentru plățile compensatorii. Restul sumelor, adică plățile regulare, vor începe să fie plătite începând cu data de 2 decembrie. Termenul limită de plată pentru plățile regulare este 30 iunie 2022.

Potrivit șefului APIA, instituția pe care o coordonează va plăti, în total, aproximativ 1,9 miliarde de euro către fermieri în Campania 2021.

Plafonul pe plăți directe pentru campania 2021 este undeva la 1,901 miliarde de euro. Prin acte normative ce sunt stabilite de Comisia Europeană, transpuse prin Hotărâri de Guvern, pentru fiecare schemă de plată se stabilește un plafon; acești 1,9 miliarde de euro sunt împărțiți pe scheme de plată.

Pentru schema de plată pe suprafață sunt prevăzuți peste 935 milioane de euro, iar pentru schema de plată redistributivă există cele două intervale: între 1 și 5 hectare avem 5 euro/hectar, iar între 5 și 30 de hectare avem 48 euro/hectar; pentru această schemă de plată redistributivă avem 104 milioane de euro. De asemenea, la plata pentru înverzire este o sumă destul de mare – peste 567 milioane de euro; pentru tinerii fermieri 21 milioane de euro; la sprijinul cuplat în sectorul vegetal avem 272 milioane de euro, iar pentru sectorul zootehnic, ovine și caprine, avem 71,3 milioane de euro”, a precizat directorul general APIA pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole