Subvenții APIA 2021 – Sumele care intră în conturile fermierilor până la sfârșitul anului

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) realizează, până la sfârșitul anului, plățile pentru mai multe scheme de sprijin pentru fermierii români.

Cea mai consistentă parte a plăților realizate în această perioadă este reprezentată de plățile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în Campania 2021. APIA a virat deja în conturile acestor fermieri peste 1,1 miliarde de euro și urmează să finalizeze campania de plată în avans până la data de 30 noiembrie 2021.

Apoi, începând cu data de 2 decembrie 2021, vor fi realizate plățile finale. Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,9475 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,8683 lei pentru un euro.

Cuantumurile plăților regulare APIA pentru anul acesta sunt următoarele:

  • Schema de plată unică pe suprafață: 95,4751 euro/ha
  • Plățile redistributive:
    • primul interval: 1-5 ha inclusive: 5,0000 euro/ha
    • al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha inclusive 48,1457
  • Plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha
  • Plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha
  • Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine: 17,2430 euro/cap

La plata finală vor intra și crescătorii de bovine care nu au beneficiar de avansul APIA, deoarece aceștia au avut obligația să-și țină animalele în ferme până la data de 16 noiembrie 2021.

În afară de aceste plăți directe, APIA mai derulează o serie de măsuri de sprijin pentru fermieri, printre care mai multe programe de ajutor de minimis. Programul pentru plante aromatice a fost deja plătit integral, iar programul de miminis pentru cultivarea legumelor în spații protejate urmează să intre la plată după data de 3 decembrie. Cuantumul este de 2.210 euro/1.000 mp. APIA are obligația să realizeze plățile până în 31 decembrie 2021.

Până la sfârșitul anului va intra la plată și ajutorul de minimis pentru apicultori, de 23,7 lei/familia de albine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Pt proiecte pe mazăre când că sa făcut pe ochii pe cunoștințe tot la asti cu bani să-și ia mașini bengoase .puști de vânătoare la amărâți că mine draci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole