Subvenții APIA 2021 – Câți bani încasează fermierii în TOTAL anul acesta

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează în această perioadă plățile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată pentru diverse scheme de sprijin în Campania 2021. Instituția își propune să vireze în conturile fermierilor, până la 30 noiembrie 2021, peste un miliard de euro.

Într-o apariție la emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, directorul general APIA, Adrian Pintea, a precizat că în total, în Campania 2021, agenția pe care o coordonează va plăti către fermieri peste 1,9 miliarde de euro.

”În fiecare an, Comisia Europeană stabilește sumele, iar în cei doi ani de tranziție 2021-2022 , APIA are doar pe plăți directe undeva la 3,8 miliarde de euro. Plafonul pe plăți directe pentru campania 2021 este undeva la 1,901 miliarde de euro. Prin acte normative ce sunt stabilite de Comisia Europeană, transpuse prin Hotărâri de Guvern, pentru fiecare schemă de plată se stabilește un plafon; acești 1,9 miliarde de euro sunt împărțiți pe scheme de plată.

Pentru schema de plată pe suprafață sunt prevăzuți peste 935 milioane de euro, iar pentru schema de plată redistributivă există cele două intervale: între 1 și 5 hectare avem 5 euro/hectar, iar între 5 și 30 de hectare avem 48 euro/hectar; pentru această schemă de plată redistributivă avem 104 milioane de euro. De asemenea, la plata pentru înverzire este o sumă destul de mare – peste 567 milioane de euro; pentru tinerii fermieri 21 milioane de euro; la sprijinul cuplat în sectorul vegetal avem 272 milioane de euro, iar pentru sectorul zootehnic, ovine și caprine, avem 71,3 milioane de euro”, a precizat directorul general APIA în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole