Subvenție nouă pentru oieri! Ce program pregătește Ministerul Agriculturii pentru 2023

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) relansează un program de sprijin pentru crescătorii de ovine în 2023. Secretarul de stat din cadrul MADR, Sorin Moise, a făcut anunțul așteptat de oieri, în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit oficialului MADR, ajutorul de minimis pentru crescătorii de ovine care comercializează lâna va fi reinstituit anul viitor. Suma pe care o vor primi oierii va fi aceeași ca în trecut, 2 lei/kg de lână comercializată către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

”Avem câteva scheme de sprijin noi, sau care au mai fost în trecut. Știu că programul de sprijin pentru lână a mai fost implementat; îl reluăm. Deci reluarea programului de colectare a lânii, cu o intensitate a sprijinului de 2 lei/kg de lână, pentru o cantitate estimată de aproximativ 18 milioane de tone de lână”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV.

Reprezentantul MADR susține că programul a fost reluat în urma solicitărilor multiple din partea oierilor.

”E un program care a venit la solicitările sectorului. Nu cred că a fost întâlnire la Ministerul Agriculturii cu cei din sectorul ovinelor în care să nu solicite reluarea acestei forme de sprijin. Au spus că efectiv nu au ce să facă cu lâna și e păcat să o arunce, pentru că are utilizare în foarte multe domenii, iar făcând centre de colectare, stimulându-i să predea această lână, poate reușim să facem ceva benefic cu această materie primă”, a mai subliniat Moise.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole