La alții se poate! Subvenție de 105 euro/hectar pentru îngrășăminte, într-un stat european

Polonia plănuiește să ofere fermierilor săi o subvenție consistentă pentru a compensa costurile din ce în ce mai ridicate ale îngrășămintelor. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu prin care țara vrea să rupă legăturile economice cu Moscova, ca răspuns la invazia rușilor în Ucraina.

Etichetând măsurile drept „Scut anti-Putin”, premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că primul obiectiv principal a fost oprirea creșterii prețurilor la alimente. Pe lângă faptul că este un important exportator de grâu, Rusia este și lider mondial în exporturile de îngrășăminte, relatează publicația Reuters.

Tocmai de aceea, Polonia plănuiește să le ofere fermierilor o subvenție de 500 de zloți (105,92 euro) pentru fiecare hectar de teren folosit în scopuri agricole, pentru a-i compensa pentru creșterea costului îngrășămintelor. Mai mult, se va acorda 250 de zloți și pentru fiecare hectar de pajiști și pășuni.

Oponent ferm al gazoductului Nord Stream 2, Polonia a susținut de mult timp că Europa trebuie să își reducă dependența de petrol și gaze rusești, iar Morawiecki a declarat vineri că guvernul va aloca 3 miliarde de zloți pentru recapitalizarea constructorului intern de conducte Gaz-System.

Documentul urmează să fie înaintat Comisiei Europene, iar dacă el va fi aprobat, fermierii polonezi vor putea începe să depună cererile de rigoare pentru acordarea sprijinului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole