Subvenția pentru crescătorii de vaci din 2023 – Ce spune șeful APIA

Crescătorii de vaci vor primi și în anul 2023 sprijin financiar din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Directorul general al instituției, Adrian Pintea, a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat AGRO TV.

”Categoric, vaca de carne promite în România și dacă ne referim și la sprijinul pentru fermieri, dacă undeva în anul 2016, când a fost introdus sprijinul cuplat pentru taurina de carne, la început au fost câteva zeci de cereri. Iată că acum suntem la câteva mii de cereri la nivel național și acesta este un lucru bun.

Categoric, este un sector care va avea sprijin și în viitoarea programare financiară, 2023-2027. Categoric, acest segment va fi finanțat, și în strategia ministerului agriculturii s-au alocat și se acordă sume importante de bani”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Potrivit draftului inițial al Planului Național Strategic trimis de Ministerul Agriculturii la Comisia Europeană, pentru perioada 2023-2027 era prevăzut un buget de 108.147.000 euro pentru sprijinul cuplat alocat vacilor de carne. Conform planului MADR, crescătorii ar fi urmat să primească 281.25 euro/cap de animal în 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole